Iedereen die een autorijbewijs heeft kent het wel je theorie-examen en je praktijkexamen. De meeste mensen beginnen redelijk vroeg met rijlessen. Maar er zijn ook genoeg mensen die wachten totdat ze wat ouder zijn. Je hebt een rijbewijs nodig om aan te tonen dat je een bepaald voertuig mag besturen. In dit geval je autorijbewijs.
Je theorie-examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Je krijgt in totaal 25 vragen over gevaarherkenning. Je moet dan invullen of je moet remmen, gas moet loslaten of dat je niks hoeft te doen. Per vraag krijg je acht seconden om de vraag in te vullen. Nadat je de vragen van gevaarherkenning hebt gehad ga je door met het onderdeel kennis. Op dit onderdeel krijg je in totaal twaalf vragen over van alles over de auto en de regels. Voor dit onderdeel heb je in totaal zeven minuten. Als laatst krijg je het onderdeel inzicht. Hier krijg je 25 vragen die je binnen vijftien minuten moet maken. Alle vragen op het theorie-examen zijn meerkeuze. Op het einde van je theorie-examen krijg je direct te zien of je geslaagd of gezakt bent.
Als je je theorie-examen in de pocket hebt hoef je alleen nog maar goed te rijden op je praktijkexamen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar voordat je je praktijk examen hebt gedaan heb je eerst rijles gehad. Het enige verschil met rijles is dat je rijinstructeur nu niet in de auto zit maar iemand van het CBR. Hij gaat beoordelen of je goed genoeg kunt rijden om zelfstandig de weg op te kunnen. Heb je je praktijkexamen gehaald, dan ben je klaar om de weg op te gaan!
Nu je alles binnen hebt hoef je alleen nog maar je rijbewijs op te halen bij het gemeentehuis en ben je klaar om de weg onveilig te maken. Wel zorgen dat je alles toepast wat je geleerd hebt, maar voor de rest ben je klaar om te gaan!