De leukste achtbanen van Walibi

Blog De leukste achtbanen van Walibi

Heb je geen inspiratie voor een dagje weg? Dan kun je een bezoekje brengen aan Walibi. Je kent het wel: het pretpark met de snelste en leukste achtbanen. Over de leukste achtbanen gesproken; die zullen we hieronder bespreken.

Goliath

De achtbaan Goliath zie je direct als je aan komt rijden. Het is een blauwe achtbaan. Als je voor het eerst in een achtbaan gaat is het een goede achtbaan om mee te starten. Je moet minimaal 146 cm zijn om in de achtbaan te mogen. Goliath gaat maar liefst 106 km/uur. De baan is 1214 m lang en 46,8 m hoog. Je hoeft er niet lang in te zitten want de rit duurt maar 1:10 minuten. Niet langer twijfelen maar gewoon gaan!

Speed of Sound

De Speed of Sound zit een beetje achterin het park. Het lijkt een hele onschuldige achtbaan, maar als je er eenmaal inzit piep je wel anders. Of eigenlijk: je gilt wel anders. Dit is een van de heftigste achtbanen. Je gaat eerst voorruit, maar daarna doe je dezelfde route alleen dan achteruit. Je gaat  76 km/uur. Ook deze achtbaan duurt niet zo lang, namelijk 1:44 minuten. De baanhoogte is 35,5 meter. De baanlengte is 285 meter. Ik zou met een zwakke maag oppassen met deze achtbaan, maar alvast succes!

Xpress: Platform 13

De Xpress: Platform 13 is niet alleen maar een achtbaan. De weg erna toe is het verschrikkelijkst. Je moet eerst door allemaal donkere enge gangen voordat je in de achtbaan kan. Je kunt de achtbaan moeilijk zien dus je weet niet wat je te wachten staat. Deze achtbaan staat helemaal aan het begin van het park. De rit duurt maar 1:15 minuten. Hij gaat 90 km/uur. De baanhoogte is 25,8 meter en is 1040 meter lang. Ik ga verder niet teveel over deze achtbaan vertellen. Sterkte met wat je te wachten staat!

Recente berichten