Het verhaal van ABBA

Blog Het verhaal van ABBA

ABBA begint allemaal in Zweden waar het hele groepje vandaan komt. Het begon met Björn en Benny die elkaar ontmoeten en besluiten samen liedjes te schrijven. Hierbij worden ze gestimuleerd door hun platenbaas en hun manager. Op een gegeven moment worden Björn en Benny verliefd. Björn wordt verliefd op de blonde zangeres Agnetha Fältskog. Benny wordt verliefd op Frida Lyngstad. Ze trouwen beide en besluiten met z’n vieren een groepje op te starten: ABBA.

Het Songfestival

Het viertal besluit in 1973 mee te doen aan het nationaal songfestival in Zweden met het liedje ‘Ring Ring’. Ze hadden het niet gewonnen maar ze hadden wel een grote hit gescoord, ook in Nederland is het nummer een grote hit geworden. Een jaar later doen ze weer mee met het Nationaal Songfestival. Dit keer met  ‘Waterloo’. Ze winnen het Nationale Songfestival en ze mogen door naar het echte Songfestival in Engeland. In hun geweldige outfits en hun mooie liedje weten ze de wereld te veroveren met  ‘Waterloo’ en winnen ze ook het Eurovisie Songfestival. Het nummer wordt een grote hit in heel Europa en dat is nog maar het begin van een mooie carrière.

Mamma Mia!

Nadat ze het Songfestival hebben gewonnen beginnen ze door te schrijven en scoren ze de ene na de andere hit. Ook wordt er een theatervoorstelling gemaakt met alleen maar liedjes van ABBA. Benny en Björn hebben veel geholpen met het maken van de voorstelling. Later is de hele voorstelling verfilmd en is er zelfs al een tweede deel verschenen. Helaas is ABBA lang geleden al gestopt maar zijn er toch geruchten over een nieuw nummer.

Recente berichten