Pruiken en hoeden dragen na chemokuur

 

Een gezonde levensstijl is belangrijk om de kans op kanker te verkleinen. Deze ziekte is, helaas, nooit helemaal uit te sluiten. Ook jij kunt er dus mee te maken krijgen. Is er bij jou inmiddels kanker geconstateerd? Dan is de kans groot dat je aan de chemo zit. Dit is de beste manier om deze verschrikkelijke ziekte te behandelen. Besluit je niets te doen? Dan kan het binnen de kortste keren afgelopen zijn. Laat jij je wel behandelen met chemo? Dan heeft dit ook een aantal nadelen. Een van die nadelen is haaruitval. Met een pruik of een hoed kun je dit echter makkelijk verbloemen.

Pruik dragen

Sommige mensen die aan de chemo zitten, vinden het niet erg om kaal door het leven te gaan. Voor anderen is dit echter geen denken aan. Dit geldt voornamelijk voor vrouwen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je kaalheid te verbergen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een pruik. Er zijn vandaag de dag talloze pruiken op de markt die gemaakt zijn van echt haar. Deze zijn haast niet van echt te onderscheiden.

Sommige zorgverzekeringen vergoeden pruiken

Zit jij aan de chemo en wil jij niet kaal over straat? Dan kun je een pruik dragen. Enige nadeel is dat deze vaak behoorlijk prijzig zijn. Zeker wanneer je er eentje wilt die niet van echt te onderscheiden is. Sommige zorgverzekeringen vergoeden deze pruiken of haarprotheses. Let hier dus goed op bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Dit kan je namelijk een hoop geld schelen. Geen idee hoe jij het beste kunt vergelijken? Gebruik vergelijkingswebsites. Hier rolt vervolgens een overzicht van beste zorgverzekeringen uit die van toepassing zijn op jouw situatie.

Goedkoper alternatief

Lukt het je niet om een passende zorgverzekering te vinden? Dan wordt een pruik of haarprothese vrij duur. De kans is dan ook groot dat je besluit dit niet te doen. Er is gelukkig een prima alternatief. Je kunt namelijk ook met een pet of hoed over straat gaan. Op deze manier verberg jij je kaalheid ook redelijk goed. In tegenstelling tot een pruik of haarprothese kun je een mooie pet of hoed al voor een paar tientjes aanschaffen. Je verbergt er misschien niet alle kaalheid mee, maar het grootste deel van je hoofd wordt gewoon bedekt.