Vijf manieren

Vijf eenvoudige manieren om de kans op kanker te verkleinen

Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Je wilt er zelf dan ook niet mee te maken krijgen. Dat is echter bijzonder lastig. Iedereen kan er vroeg of laat mee in aanraking komen of het zelf krijgen. Helemaal voorkomen is dus niet mogelijk. Wel kun je een aantal dingen doen om de kans op kanker aanzienlijk te verkleinen. Benieuwd welke manieren er zijn? Lees dan vooral verder. In onderstaande tekst krijg je namelijk vijf eenvoudige manieren om de kans op kanker te verkleinen.

Niet roken

Roken vergroot de kans op longkanker. De schadelijke stoffen in sigaretten tasten je longen namelijk behoorlijk aan. Wil je de kans op longkanker verkleinen? Dan is het verstandig om te stoppen met roken. Rook jij dagelijks de nodige sigaretten? Stop hier dan zo snel mogelijk mee. Dit is misschien lastig, maar wel het beste voor je lichaam. Je wilt het toch immers niet met je leven bekopen?

Gezond leven

Een gezond leven en roken gaan niet samen. Toch is stoppen met roken niet het enige wat je kunt doen om de kans op kanker te verkleinen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om voldoende te bewegen. Zo verklein je met veel bewegen namelijk de kans op borst- en darmkanker. Sporten is niet noodzakelijk, maar draagt wel bij aan een gezond lichaam. Regelmatig wandelen of fietsen is echter ook al voldoende. Zelfs het schoonmaken van je huis verkleint de kans op kanker al.

Pas op voor Uv-straling

Uv-straling is de grootste veroorzaker van huidkanker. Zorg dan ook dat je hier niet teveel aan blootgesteld wordt. Niet te vaak, en vooral niet te lang, onder de zonnebank dus. Daarnaast is het verstandig je tijdens zonvakanties goed in te smeren en regelmatig de schaduw op te zoeken. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen. Kinderen zijn namelijk een stuk gevoeliger voor huidkanker.

Zorg voor een goede zorgverzekering

Kanker behandelen kost vaak veel geld. Zorgverzekeringen zijn dan ook van groot belang. Ben jij goed verzekerd? Dan kost het je een stuk minder geld. Natuurlijk wil je voor een zorgverzekering niet teveel betalen. Zorg dan ook altijd dat je een zorgverzekering gaat vergelijken. Dit kan je namelijk veel geld schelen. Let echter niet teveel op de prijs. Goede zorg en gezondheid zijn immers belangrijker dan geld.

Laat je regelmatig onderzoeken

Heb je het idee dat er iets niet helemaal goed zit in je lichaam? Stel het bezoek aan de huisarts dan niet uit. Indien er inderdaad sprake is van kanker, moet je er namelijk zo vroeg mogelijk bij zijn. De kans op genezing is in dat geval namelijk een stuk groter. Voor vrouwen geldt dat zij er goed aan doen deel te nemen aan onderzoeken naar onder meer borstkanker. Deze worden eens per twee jaar gehouden in grote delen van het land.